Remdesivir

Συνέντευξη με τον Δρ Matthias Rath

Την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε στον κόσμο ένα χημικό φάρμακο, το Remdesivir, το οποίο υποτίθεται ότι βοηθά τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό το φάρμακο φέρνει δικαιολογημένη ελπίδα - ή προβάλλεται απλώς για λόγους δημοσιότητας;

DrRath 220x300Ας δούμε πρώτα το φόντο. Τους τελευταίους μήνες, οι άνθρωποι του κόσμου αντιμετώπισαν μιαν ιογενή ασθένεια που εξελίχθηκε γρήγορα σε πανδημία. Ο κύριος λόγος για αυτό δεν ήταν κυρίως η επιθετικότητα του ιού, αλλά το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι τυχαίο. Πραγματοποιήθηκε σκόπιμα προς όφελος μιας επενδυτικής επιχείρησης, της φαρμακευτικής επενδυτικής βιομηχανίας. Η βέλτιστη παροχή βιταμινών και άλλων φυσικών θρεπτικών συστατικών είναι το μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένο μέτρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αλλά αυτή η δυνητικά σωτήρια γνώση αποκρύπτεται σκόπιμα από τους ανθρώπους του κόσμου - προς το συμφέρον μιας επενδυτικής επιχείρησης δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χημικά φάρμακα.

Η τρέχουσα πανδημία, δηλαδή η ευαισθησία ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού σε έναν νέο ιό, είναι η αναπόφευκτη συνέπεια μιας πολύ μεγαλύτερης «πανδημίας»: της ανοσολογικής ανεπάρκειας στα σώματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως στη διάρκεια δεκαετιών, εξ αιτίας των οικονομικών συμφερόντων του φαρμακευτικού εμπορίου με τα πατενταρισμένα χημικά φάρμακα.

Και τώρα, καθώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες συνέπειες αυτής της - αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων - επενδυτικής βιομηχανίας, αυτοί οι ίδιοι επενδυτικοί κύκλοι χρησιμοποιούν αυτήν την κρίση για να διαφημιστούν ως «σωτήρες της ανθρωπότητας». Τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα που συζητούνται σήμερα, ωστόσο, είναι όλα τοξικά. Οι γνωστές παρενέργειες τους περιλαμβάνουν βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα, ανεπάρκεια οργάνων, ακόμη και παραμορφώσεις νεογέννητων.

Το πρώτο από αυτά τα φάρμακα που έχει πλέον επίσημα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ασθενείς που έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι το Remdesivir, ένα φάρμακο που κατασκευάζεται από την εταιρεία Gilead με έδρα τις ΗΠΑ. Ο σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα πανδημίας, Anthony Fauci, ανακοίνωσε σε ένα έκπληκτο παγκόσμιο κοινό, ότι αυτό το φάρμακο ήταν ένα είδος θαυματουργής θεραπείας για ασθενείς που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο ανεξάρτητος παγκόσμιος Τύπος έκρινε διαφορετικά την εμφάνιση του Fauci - μίλησε για μια εκπομπή φαρμακευτικής προπαγάνδας.

Παρακάτω, ο Δρ Matthias Rath απαντά στις πιο πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την εξέλιξη.

- Δρ Rath, για ποιο σκοπό κατασκευάστηκε το Remdesivir;

Αυτό το φαρμακευτικό παρασκεύασμα είχε αρχικά αναπτυχθεί για χρήση κατά δύο τύπων ιών που εντοπίζονται κυρίως στην Αφρική - τον ιό Έμπολα και τον ιό Marburg. Και στις δύο περιπτώσεις το σκεύασμα απέτυχε. Τώρα δοκιμάζεται για να διαπιστωθεί εάν η ουσία είναι αποτελεσματική έναντι του ιού που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία.

Remdesivir serum in hospital background

Remdesivir

- Ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών;

Η πρώτη μεγάλη κλινική δοκιμή με αυτήν την ένωση πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, στον τόπο προέλευσης της τρέχουσας πανδημίας. Οι εμπλεκόμενοι γιατροί και επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το παρασκεύασμα δεν ωφέλησε τους ασθενείς που είχαν μολυνθεί με το παθογόνο. Στην πραγματικότητα, η μελέτη τερματίστηκε πρόωρα. Περισσότεροι ασθενείς πέθαναν παίρνοντας το φάρμακο (14%) σε σύγκριση με το 13% στην ομάδα ελέγχου που δεν το έπαιρναν. Η συχνότητα πνευμονικής ανεπάρκειας (αναπνευστική ανεπάρκεια ή σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας) ήταν 5 φορές υψηλότερη στην ομάδα Remdesivir από ό, τι στην ομάδα ελέγχου, ενώ η συχνότητα καρδιοπνευμονικής ανεπάρκειας ήταν 3 φορές υψηλότερη.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων ήταν: «Σε αυτή τη μελέτη με νοσοκομειακούς ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή λοίμωξη COVID-19, το Remdesivir δεν έδειξε κανένα όφελος στην κλινική έκβαση ή την ιογενή λοίμωξη». Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δημοσιεύθηκαν σε ένα από τα πιο διάσημα ιατρικά περιοδικά, το Lancet, στις 29 Απριλίου 2020.

Η δεύτερη μελέτη τερματίστηκε επίσης πρόωρα - όχι από τους επιστήμονες ή τους ασθενείς, αλλά από τον ίδιο τον Anthony Fauci. Με αυτό το βήμα ήθελε να αποτρέψει τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν την αναποτελεσματικότητα του φαρμάκου της Gilead. Την ημέρα της δημοσίευσης της κινεζικής μελέτης, 29 Απριλίου 2020, εμφανίστηκε στην αμερικανική τηλεόραση και καυχήθηκε για το τι στη συνέχεια οι New York Times περιέγραψαν ως «μέτρια» οφέλη από το φάρμακο.

Ο Fauci έπρεπε να παραδεχτεί ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στους θανάτους μεταξύ της ομάδας που έπαιρνε το φάρμακο και της ομάδας ελέγχου. Μόνο η διάρκεια της νόσου είχε μειωθεί κατά μερικές ημέρες, από 15 σε 11 ημέρες. Η αξιοσημείωτη παρουσίαση του Fauci δεν περιείχε πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες του φαρμάκου, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ή άλλα κρίσιμα δεδομένα. Πράγματι, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επιστημονική δημοσίευση της μελέτης.

Ήταν μια καθαρά προπαγανδιστική εκπομπή του Anthony Fauci και είχε μόνο ένα σίγουρο αποτέλεσμα: η τιμή της μετοχής της Gilead αυξήθηκε αμέσως. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά μέλη της επιτροπής των ΗΠΑ που καθόρισαν τις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας για την τρέχουσα πανδημία εξαρτώνται οικονομικά από την Gilead. Περισσότεροι από μισή δωδεκάδα από αυτούς τους «ειδικούς» έκρυβαν πλήρως αυτήν τη σύνδεση.

Anthony Fauci, promotes questionable pandemic drugs

Ο Anthony Fauci, προωθεί αμφιλεγόμενα φάρμακα για την πανδημία

- Ποιος είναι ο στόχος αυτού του χημικού φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό;

Το Remdesivir είναι ένα συνθετικό μόριο που μιμείται ένα από τα δομικά στοιχεία των αλυσίδων γενετικού υλικού DNA / RNA, ένα λεγόμενο «ανάλογο νουκλεοτιδίου». Όταν χορηγείται σε έναν ασθενή, αυτό το συνθετικό μόριο ενσωματώνεται στο γενετικό υλικό του - στη θέση του φυσικού βιολογικού δομικού στοιχείου - και έτσι αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Ο Fauci και τα φαρμακευτικά συμφέρονται που κρύβονται πίσω από αυτόν, έδωσαν την εντύπωση ότι αυτό το φάρμακο, το οποίο παρεμβαίνει σοβαρά στον κυτταρικό μεταβολισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό της αντιγραφής του ιού. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει απόδειξη αυτού. Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι αυτό το μόριο δεν ενσωματώνεται μόνο στο γενετικό υλικό του ιού - εμποδίζει επίσης την υγιή αναπαραγωγή όλων των άλλων κυττάρων του σώματος.

Remdesivir bodily target

- Ποιες είναι οι πιο σημαντικές παρενέργειες αυτού του φαρμάκου;

Λαμβάνοντας αυτό το φάρμακο, όλα τα κύτταρα του σώματος επηρεάζονται αρνητικά - ειδικά εκείνα τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται γρήγορα, όπως τα κύτταρα του αίματος που σχηματίζονται στο μυελό των οστών. Αυτό οδηγεί σε μείωση της παραγωγής στο σώμα και των τριών τύπων αιμοσφαιρίων: τα ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα), τα αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και τα λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα) που είναι υπεύθυνα για την ανοσολογική άμυνα του οργανισμού έναντι ιών, βακτηρίων και άλλων εισβολέων. Στον ιατρικό κόσμο, αυτή η προκαλούμενη από το φάρμακο βλάβη του μυελού των οστών, είναι γνωστή και αναφέρεται στην ιατρική ορολογία ως «μυελοτοξικότητα».

Remdesivir side effects

- Οι βλαβερές συνέπειες του φαρμάκου στα κύτταρα του αίματος των ασθενών, έχουν αποδειχθεί σε κάποιες από τις μελέτες που έχετε αναφέρει;

Ναι, η κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet ανέδειξε στο κεφάλαιο των αποτελεσμάτων, ότι ο αριθμός των ασθενών που έπασχαν από ανεπάρκεια στα ερυθρά αιμοσφαίρια (συνέπεια: αναιμία) και στα αιμοπετάλια (συνέπεια: αυξημένος κίνδυνος αιμορραγίας) ήταν υψηλότερος στην ομάδα του Remdesivir σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

05 Lancet

- Οι βλάβες στον μυελό των οστών και η εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλούνται μόνο από το Remdesivir, ή είναι γνωστές παρενέργειες όλων των λεγόμενων αντί-ιικών φαρμάκων;

Όλα τα χημικά φάρμακα που βασίζονται σε αυτόν τον μηχανισμό δράσης - την ενσωμάτωση συνθετικών μορίων στο DNA - έχουν αυτό το βλαβερό αποτέλεσμα στον μυελό των οστών. Η λήψη αυτών των φαρμάκων συνοδεύεται από τις αναπόφευκτες βιολογικές συνέπειες αυτής της βλάβης. Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος αναιμίας, διαταραγμένης πήξης του αίματος, και κυρίως η εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

06 Sideeffects

- Πως πρέπει να αξιολογήσω αυτά τα ευρήματα ως γιατρός ή ως ασθενής;

Λαμβάνοντας το Remdesivir και παρόμοια σκευάσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ως ασθενής έχετε μόνο μια μικρή πιθανότητα βελτίωσης - εάν υπάρχει καθόλου. Από την άλλη πλευρά, η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι μια επικίνδυνη παρενέργεια που πρέπει πάντα να περιμένετε. Είναι ένα αποτέλεσμα που προκαθορίζεται από τον μηχανισμό δράσης αυτών των φαρμάκων.

- Θα πρέπει οι γιατροί να συστήνουν αυτό το φάρμακο για πρόληψη μόλυνσης από ιούς;

Κάθε εκπαιδευμένος γιατρός γνωρίζει τις επικίνδυνες παρενέργειες που αναφέρονται παραπάνω. Είναι τελικά ευθύνη του γιατρού να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει αυτό το παρασκεύασμα σε έναν ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας.

Ωστόσο, εάν ένας γιατρός συστήσει το Remdesivir για την πρόληψη αυτής ή άλλων μολυσματικών ασθενειών, αυτό θα αποτελούσε, όχι μόνο κακή πρακτική, αλλά και αδίκημα κατά του ασθενούς. Λόγω της αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί το Remdesivir και παρόμοια φάρμακα, η πιθανότητα μόλυνσης δεν μειώνεται αλλά - αντίθετα - αυξάνεται περαιτέρω. Με μια τέτοια σύσταση ο επαγγελματίας υγείας διακινδυνεύει, εν γνώσει του, την υγεία και τη ζωή των ασθενών και, ως εκ τούτου, αυτή η πράξη πρέπει να οδηγήσει σε νομική προσφυγή κατά του γιατρού που έδωσε τη συνταγή και κατά των πολιτικών ή της κρατικής αρχής που έδωσε τις οδηγίες χρήσης αυτού του φαρμάκου.

- Υπάρχουν παραδείγματα φαρμακευτικών σκευασμάτων αυτού του είδους, τα οποία να προτάθηκαν πράγματι για την πρόληψη ιογενών ασθενειών;Stop AIDS Book

Ναί. Η εκστρατεία των φαρμακευτικών εταιρειών για την καταπολέμηση της επιδημίας του HIV, ιδίως στη Νότια Αφρική και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, είχε ως στόχο όχι μόνο τη χορήγηση τοξικών αντιρετροϊκών παρασκευασμάτων (ARV) σε ασθενείς με λοίμωξη HIV, αλλά και τον εξαναγκασμό ολόκληρου του πληθυσμού να τα πάρει - δήθεν ως προληπτικό μέτρο.

Για το σκοπό αυτό, οι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες δημιούργησαν τις διαβόητες ομάδες «προώθησης», χρηματοδότησαν ακόμη και πολιτικά κόμματα που προσπαθούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με το σύνθημα «ARVs for All!» (αντιρετροϊκά φάρμακα για όλους). Η κοινωνική ευημερία εκδηλωνόταν από το κράτος μόνο στους ασθενείς με HIV των οποίων τα ανοσοκύτταρα - με τη βοήθεια των τοξικών ARVs - είχαν ωθηθεί κάτω από μια ελάχιστη τιμή στο αίμα, που σχεδόν δεν ήταν συμβατή με τη ζωή.

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο των φαρμακευτικών εταιρειών στη διάρκεια της κρίσης του HIV στις αναπτυσσόμενες χώρες, ήταν τόσο απλό όσο ήταν αδίστακτο. Υπό τη σκιά της κρίσης, επιδίωξαν να επεκτείνουν την παγκόσμια αγορά φαρμάκων με δύο βασικούς τρόπους. Πρώτον, προσπάθησαν να συνταγογραφήσουν φάρμακα ARV σε ασθενείς που έπασχαν από ανοσοανεπάρκεια. Οι γνωστές παρενέργειες αυτών των φαρμάκων οδήγησαν σε περαιτέρω αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεύτερον, βλάπτοντας χημικά το ανοσοποιητικό σύστημα των υγιών ανθρώπων με φάρμακα ARV, προσπάθησαν να μετατρέψουν τους πληθυσμούς που δεν είχαν ακόμη επηρεαστεί αρνητικά από τη μόλυνση από τον HIV, σε πιθανούς «πελάτες» για αντιβιοτικά και αμέτρητα άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

Το ίδρυμά μας έχει συνοψίσει συνολικά αυτήν την αδίστακτη «φαρμακευτική αποικιοκρατία» στο βιβλίο «END AIDS!».

Θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να επισημάνω στους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου ότι το φαρμακευτικό λόμπυ και οι πεινασμένοι για δύναμη πολιτικοί, θα προσπαθήσουν αναμφίβολα να διαφημίσουν αυτό το αδίστακτο επιχειρηματικό μοντέλο παγκοσμίως ως απαραίτητη «προφύλαξη» έναντι αυτης και των μελλοντικών πανδημιών.

- Αυτές είναι σοβαρές κατηγορίες. Μήπως αυτές οι δράσεις είναι απλώς εξαιρέσεις, στο γενικότερο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της φαρμακευτικής βιομηχανίας;

Όχι. Αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα. Στην πραγματικότητα αυτές οι δράσεις αποτελούν την βάση του φαρμακευτικού επενδυτικού εμπορίου με τις ασθένειες. Η αγορά για αυτήν την επενδυτική βιομηχανία, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι οι ασθένειες του σήμερα. Όλο το επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας είναι προσανατολισμένο στη διατήρηση και επέκταση αυτής της αγοράς. Η επιχειρησιακή βάση αυτής της επενδυτικής βιομηχανίας είναι κατανοητή σε όλους, και θα πρέπει να σταματήσετε και να το σκεφτείτε για λίγο.

Πάρτε τη χημειοθεραπεία, για παράδειγμα - μια παγκόσμια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Η χημειοθεραπεία συνιστάται και χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο, παρά το ότι η φαρμακευτική βιομηχανία γνωρίζει καλά ότι η πιο συχνή παρενέργεια αυτών των τοξικών παρασκευασμάτων είναι η ανάπτυξη νέου καρκίνου στο σώμα του ασθενούς. Για να καλυφθεί αυτό, τα στατιστικά στοιχεία επιβίωσης μετά τη χημειοθεραπεία καλύπτουν μόνο τρία ή πέντε χρόνια.

Και επιπλέον υπάρχει το εμπόριο της φαρμακευτικής βιομηχανίας που βασίζεται στον φόβο να υποστεί κάποιος καρδιακή προσβολή. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η φαρμακευτική βιομηχανία προσπάθησε να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης ήταν η αιτία των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Και ο μόνος τρόπος για την πρόληψη αυτών των, συχνά θανατηφόρων συμβάντων, ήταν - σύμφωνα με τους λομπίστες του φαρμάκου - να καταναλώνουν φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης δεν είναι η κύρια αιτία βλάβης των αιμοφόρων αγγείων και των αθηροσκληρωτικών εναποθέσεων. Εάν ήταν, δεν θα παθαίναμε έμφραγμα κυρίως στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς. Θα είχαμε επίσης εμφράγματα στη μύτη, στο αυτί ή στον αγκώνα, επειδή τα επίπεδα χοληστερόλης είναι τα ίδια σε όλο το σώμα. Επιπλέον, τώρα μαθαίνουμε επίσης ότι τα φάρμακα στατίνης διεγείρουν τα κύτταρα του τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων για να παράγουν περισσότερα μόρια ασβεστίου. Αυτά τα φάρμακα επομένως, δεν επιβραδύνουν την ασβεστοποίηση των αρτηριών, αλλά μάλλον την επιταχύνουν, όπως έδειξαν κλινικές μελέτες.

Ακριβώς η ίδια αρχή εφαρμόζεται στις μολυσματικές ασθένειες, και - εκτός αν αντιταχθούμε σε αυτήν - θα εφαρμοστεί από τους πιστούς ακολούθους των φαρμακευτικών συμφερόντων παγκοσμίως, μετά την τρέχουσα πανδημία. Υπάρχει μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό. Πρέπει να αποκαλύψουμε τι είναι πραγματικά το επιχειρηματικό μοντέλο της φαρμακευτικής βιομηχανίας: είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ανθρώπινη ιστορία, που υπόσχεται υγεία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - αλλά τρέφεται με τη στοχοθετημένη συνέχιση και εξάπλωση των ασθενειών.

- Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι που θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε ενάντια σε μελλοντικές επιδημίες;

Δεδομένου ότι οι παθογόνοι μικρο-οργανισμοί των μελλοντικών πανδημιών δεν είναι γνωστοί, μπορεί να υπάρξει μόνο μία ουσιαστική πρόληψη: η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παράγονται επαρκή λευκά αιμοσφαίρια και ότι αυτά μπορούν επίσης να εκτελούν βέλτιστα τα αμυντικά τους καθήκοντα ενάντια στο πλήθος των πιθανών εισβολέων όπως ιοί, βακτήρια και άλλα παθογόνα.

Κάθε φορά που μιλάμε με άλλους ανθρώπους, πρέπει να το καταστήσουμε σαφές: Το μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένο μέτρο για τη δημιουργία μιας υγιούς ανοσοποιητικής άμυνας είναι η βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών - τόσο μέσω μιας πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά διατροφής όσο και μέσω αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Ευχαριστώ, Δρ Rath!

Πηγή: www.dr-rath-foundation.org/2020/05/what-you-should-know-about-the-drugs-that-allegedly-fight-the