1. Προσπαθήστε, για σας και τα παιδιά σας, από την ημέρα της γέννησης μέχρι τα βαθειά γεράματα, να αποφύγετε τα χημικά φάρμακα. Συντηρούν τις αρρώστιες, δεν θεραπεύουν και έχουν παρενέργειες. Οι φυσικές θεραπείες για κάθε πρόβλημα υγείας ή για να προλάβουμε ασθένειες, υπάρχουν και είναι στη διάθεσή μας, φτάνει να ενημερωθούμε και να τις αναζητήσουμε. Αναζητείστε πληροφορίες για την ομοιοπαθητική, το βελονισμό, την κυτταρική ιατρική, τη ρεφλεξολογία, τη χειροπρακτική, την οστεοπαθολογία, την υγιεινή διατροφή κλπ.
 2. Σταματήστε να τρώτε συντηρημένες και βιομηχανοποιημένες τροφές, που είναι γεμάτες χημικά. Ο άνθρωπος τρεφόταν με συγκεκριμένα τρόφιμα, που του έδινε η φύση, εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια. Τα τελευταία εκατό χρόνια οι βιομηχανίες μαζικής παραγωγής τροφίμων σε συνεργασία με την επιστήμη της χημείας, έχουν διαστρεβλώσει τον τρόπο που τρεφόμαστε. Αποτέλεσμα: θάνατος από καρκίνο, θάνατος από καρδιοπάθειες, διαβήτης και άλλες χρόνιες ασθένειες.
 3. Αποφύγετε το τσιγάρο, το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και τα προϊόντα του, τα αναψυκτικά, τα τρόφιμα σε κονσέρβες, τις προτηγανισμένες πατάτες, τα fast food, την ασπαρτάμη και τα άλλα χημικά γλυκαντικά, τα τηγανητά κλπ. Όλα αυτά (και άλλα) μετατρέπουν σε όξινο το Ph (πεχά) του αίματός μας και επομένως προκαλούν αρρώστιες.
 4. Για να διατηρήσουμε αλκαλικό το PH σώματός μας πρέπει να τρώμε καθημερινά σημαντικές ποσότητες φρέσκων λαχανικών. Τρώτε τα φρέσκα ωμά λαχανικά που υπάρχουν σε κάθε εποχή (δεν χρειάζεται να αναζητούμε ντομάτες και αγγούρια το χειμώνα). Ο φρέσκος χυμός λαχανικών, πχ παντζάρι με καρότο, τα ωμά ή ψημένα για μερικά λεπτά στον ατμό μπρόκολα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύτρα, ο χυμός του σιταρόχορτου, είναι ισχυρές αντικαρκινικές τροφές.
 5. Τρώτε φρέσκα φρούτα. Τρώτε τα φρέσκα φρούτα που υπάρχουν σε κάθε εποχή.
 6. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται ελάχιστες ή καθόλου ζωικές πρωτεΐνες. Οι παππούδες μας έτρωγαν κρέας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Από τότε που τρώμε κάθε μέρας κρέας αυξήθηκαν δραματικά οι χρόνιες ασθένειες. Αρχίστε να αξιοποιείτε ξανά στη διατροφή σας τα όσπρια - φασόλια, ρεβίθια, φακές, λουβί κλπ, τους ξηρούς καρπούς - αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κλπ και τους σπόρους - ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους κλπ καθώς και το μη επεξεργασμένο σουσάμι και το λιναρόσπορο. Στη Γένεση ο Θεός λέει: "Ιδού σας έδωκα πάν χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν..." (Γένεσις 1:29).
 7. Χρησιμοποιείστε με μέτρο το αλάτι. Αναζητείστε αλάτι θαλασσινό που δεν έχει υποστεί επεξεργασία.
 8. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Πολύ σημαντική είναι η ποιότητα του νερού που πίνουμε. Η λήψη καλού νερού αλκαλοποιεί το αίμα μας. Μη πίνετε χλωριωμένο νερό της βρύσης. Μη πίνετε νερό με φθόριο. Η αγορά ενός καλού φίλτρου νερού για την κουζίνα σας (που αφαιρεί ακαθαρσίες, βαρέα μέταλλα κλπ) είναι μια πολύ καλή επένδυση για την καλή σας υγεία.
 9. Αποφύγετε για εσάς και τα παιδιά σας κάθε είδους εμβόλια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι μολυσματικές ασθένειες εξαφανίστηκαν στις χώρες μας, επειδή άλλαξαν οι συνθήκες υγιεινής (καθαριότητα, καθαρό πόσιμο νερό, μπάνιο κάθε μέρα κλπ) και όχι επειδή εφαρμόστηκαν τα εμβόλια. Με κάθε εμβόλιο επιβαρύνουμε τον ανθρώπινο οργανισμό με υδράργυρο και άλλες τοξικές ουσίες που θεωρούνται υπεύθυνες για σοβαρές ασθένειες της εποχής μας.
 10. Τα συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες) είναι στην εποχή μας απαραίτητα. Ο αγχώδης τρόπος ζωής και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το εμπόριο των τροφίμων, οδηγούν σε μειωμένη περιεκτικότητα ωφέλιμων και απαραίτητων μικροθρεπτικών στη διατροφή μας. Φροντίστε να παίρνετε βιταμινούχα σκευάσματα από εταιρείες που σέβονται την υγεία σας και δεν βάζουν στα προϊόντα τους βλαβερές χημικές ουσίες (χρώματα, συντηρητικά, τοξικά έκδοχα κλπ). Μην εμπιστεύεστε σκευάσματα για τα οποία σας συστήνουν να τα πάρετε μόνο για 2-3 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν ότι τα έκδοχα (και όχι οι βιταμίνες) που περιέχονται στα σκευάσματα αυτά, θα καταστρέψουν το συκώτι σας, αν τα πάρετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 11. Τα μαύρα σφραγίσματα για τα δόντια (υδραργυρικό αμάλγαμα) έχουν σχεδόν καταργηθεί. Αν ο οδοντίατρος σας επιμένει να σας τοποθετήσει αυτό το σφράγισμα στο στόμα σας, αλλάξετε οδοντίατρο. Αν ήδη έχετε αμαλγάματα στα δόντια σας, φροντίστε σιγά - σιγά να τα αλλάξετε με άσπρα σφραγίσματα που δεν περιέχουν υδράργυρο (ρητίνες κλπ).
 12. Αποφύγετε τη χρήση οδοντόκρεμας με φθόριο. Όσο λιγότερα χημικά περιέχουν και όσο πιο απλές είναι οι οδοντόκρεμες τόσο το καλύτερο. Η υγεία των δοντιών μας είναι αποτέλεσμα της γενικότερης καλής μας υγείας και όχι της οδοντόκρεμας. Βουρτσίζετε καλά τα δόντια, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα ή βουρτσάκια και τρίψετε τα δόντια και τα ούλα σας με αλάτι αντί να χρησιμοποιείτε φαρμακευτικές οδοντόκρεμες.
 13. Αποφύγετε την ήδη ξεπερασμένη αντικολλητική τεχνολογία στα μαγειρικά σκεύη. Χρησιμοποιείτε όσο γίνεται λιγότερο πλαστικά δοχεία για αποθήκευση τροφίμων και αντικαταστείτε τα με γυάλινα.
 14. Μην εγκαταστήσετε φούρνο μικροκυμάτων στο καινούριο σας σπίτι. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων μην τον χρησιμοποιείτε. Στα εστιατόρια που πάτε ζητείστε να μην σας ψήνουν το φαγητό σας σε τέτοιο φούρνο.
 15. Χρησιμοποιείτε σπανίως το κινητό σας τηλέφωνο. Μην το ακουμπάτε κατ’ ευθείαν στο αυτί σας. Χρησιμοποιείστε συστήματα hands free ή τοποθετείστε στο κινητό σας ειδικές πλακέτες που εξισορροπούν τις αρνητικές ενέργειες που εκπέμπει το κινητό.
 16. Αποφύγετε τα καλλυντικά και τα αρώματα που περιέχουν χημικές ουσίες. Υπάρχουν στο διαδίκτυο σχετικοί κατάλογοι τοξικών χημικών που περιέχονται σε καλλυντικά. Ενημερωθείτε και μην αγοράζετε από εταιρείες που δεν σέβονται την υγεία σας.
 17. Δεν είναι γενικά καλό για την υγεία μας να χρησιμοποιούμε αντί-ηλιακά. Είναι και αυτά μια μόδα που μας καλλιεργούν οι βιομήχανοι και οι έμποροι. Μας δημιουργούν ανάγκες και έρχονται να μας τις καλύψουν πουλώντας μας διάφορα άχρηστα πράγματα. Ο ήλιος είναι φίλος μας και όχι εχθρός μας. Ο καθένας μας έχει μέσα του την απλή σοφία να ξέρει πόσο και ποια ώρα θα εκτεθεί στον ήλιο.
 18. Δεν χρειαζόμαστε τα γυαλιά ηλίου, που εμποδίζουν την ευεργετική επίδραση των ακτίνων του ήλιου στο οπτικό μας νεύρο και μακροπρόθεσμα μάλλον βλάπτουν παρά να ωφελούν
 19. Φροντίστε να εκτίθεστε στον ήλιο τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα, χωρίς βεβαίως αντί-ηλιακά και γυαλιά ήλιου. Αυτό είναι ακόμα πιο απαραίτητο για τους καρκινοπαθείς.
 20. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε οικολογικά καθαριστικά πιάτων και ρούχων. Είναι πιο υγιεινά για μας, πιο καλά για το περιβάλλον, και όσοι πιο πολλοί τα χρησιμοποιούν τόσο θα γίνονται πιο φτηνά.
 21. Φροντίστε να προσφέρετε στον εαυτό σας καθημερινή σωματική άσκηση, έστω και απλό περπάτημα για μισή ώρα την ημέρα. Η υπερβολική και εξαντλητική άσκηση μάλλον βλάπτει παρά να ωφελεί.
 22. Φροντίστε να πηγαίνετε για ύπνο όσο πιο νωρίς μπορείτε, και οπωσδήποτε πριν τα μεσάνυχτα. Να κοιμάστε 7-8 ώρες τη νύχτα και να φροντίζετε να δίνετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα για κάποια, έστω και ολιγόλεπτα, διαλείμματα χαλάρωσης στη διάρκεια της μέρας.
 23. Καταπολεμήστε το περιττό βάρος. Η παχυσαρκία προκαλεί προβλήματα υγείας. Μια ισορροπημένη διατροφή με αυτά που μας προσφέρει η φύση, θα ρυθμίσει προοδευτικά το βάρος σας.
 24. Εάν δεν αισθάνεστε καλά ψυχικά (αποθάρρυνση, παρατεταμένη θλίψη, απογοήτευση, χαμηλή αυτοπεποίθηση, υπερβολικά νεύρα, αϋπνίες κλπ) φροντίστε να πάρετε βοήθεια από ψυχολόγο ή από τον ομοιοπαθητικό σας γιατρό. Σίγουρα δεν πρέπει να καταφύγετε σε χημικά φάρμακα. Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αισθάνεστε καλά ψυχικά, μπορεί να οδηγηθείτε σε χρόνιες αρρώστιες.
 25. Μια μέρα της εβδομάδας φάτε μόνο φρούτα και λαχανικά.
 26. Εάν θέλετε και μπορείτε, μείνετε μια μέρα της εβδομάδας ή μια μέρα κάθε μήνα, μόνο με χυμούς φρούτων.