Μεσήλικας άντρας χρειάστηκε να εργαστεί σε χωράφι στην Ευρύχου φορώντας κοντό παντελόνι. Τον τσίμπησαν στα πόδια, περισσότερο στο δεξί, από το γόνατο και κάτω, δεκάδες μικρά έντομα που δεν ήταν κλασσικά κουνούπια. Από κάθε τσίμπημα του εντόμου έβγαινε αμέσως στο δέρμα μια σταγόνα αίμα. Εμφανίστηκε προοδευτικά έντονη φαγούρα και οίδημα στα πόδια. Δεν υπήρξε γενικευμένη ερυθρότητα αλλά δημιουργήθηκε τοπική φλεγμονή με κοκκινίλα και φαγούρα σε κάθε σημείο που τσιμπήθηκε. Το πρήξιμο ήταν έντονο και ενιαίο σε όλη την περιοχή και με επέκταση από χαμηλά στον αστράγαλο, προς τα πάνω στο γόνατο και πιο έντονο στο δεξί πόδι. Το οίδημα δεν κατέβηκε προς τα κάτω στον άκρο πόδα και στο πέλμα.

Στον άντρα αυτό δόθηκε το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο – Ledum 200ch. Έκανε επαναλήψεις του φαρμάκου κάθε 4 ώρες εκτός από τις ώρες που κοιμόταν. Από την πρώτη μέρα μειώθηκε η φαγούρα και το οίδημα και μετά την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε πλέον πρήξιμο στα πόδια. Τα σημεία που τσιμπήθηκαν συνέχισαν να φαίνονται για λίγες μέρες χωρίς όμως να είναι κόκκινα και χωρίς φαγούρα.

Είναι γνωστό ότι το Ledum είναι ένα από τα κύρια φάρμακα για τσιμπήματα εντόμων (skin, stings of insects). Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στα άτομα που χρειάζονται Ledum, είναι το ότι η φλεγμονή και το οίδημα επεκτείνονται από το σημείο του τσιμπήματος και προς τα πάνω.