Κείμενο του Αμερικανού Παιδιάτρου Robert Mendelsohn, μεταφρασμένο στα ελληνικά, από το βιβλίο του με τίτλο: How to raise a healthy child …in spite of your Doctor

Σημείωση: Το κείμενο αυτό δεν είναι πρόσφατο. Γράφτηκε πριν 30 χρόνια, αλλά παραμένει επίκαιρο και σήμερα.

Η μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με τις παιδικές ασθένειες, προκύπτει από τις επικίνδυνες και αναποτελεσματικές προσπάθειες, που καταβάλλονται για την πρόληψη τους, μέσω του μαζικού εμβολιασμού.

Γράφοντας αυτό το πράγμα, γνωρίζω ότι πρόκειται για μια ιδέα που μπορεί να σας είναι δύσκολο να την αποδεχθείτε. Οι εμβολιασμοί έχουν τόσο επιδέξια και έντονα διαφημιστεί, που οι περισσότεροι γονείς τους θεωρούν σαν το «θαύμα» που έχει περιορίσει πολλές τρομερές ασθένειες. Επομένως φτάνει τα όρια του παράτολμου, αυτός που θα ισχυριστεί το αντίθετο. Ένας Παιδίατρος που αντιτίθεται στους εμβολιασμούς, που είναι το ψωμοτύρι της παιδιατρικής, μοιάζει μ’ έναν ιερέα που αρνείται το αλάθητο του Πάπα.

Τα περισσότερα από αυτά που σας έμαθαν να πιστεύετε για τους εμβολιασμούς απλώς δεν είναι αλήθεια.

Έχοντας αυτά υπ’ όψιν μου, το μόνο που ελπίζω, είναι να αφήσετε ανοιχτό το πνεύμα σας διαβάζοντας αυτά που έχω να σας πω. Τα περισσότερα από αυτά που σας έμαθαν να πιστεύετε για τους εμβολιασμούς απλώς δεν είναι αλήθεια. Όχι μόνο έχω μεγάλες αμφιβολίες για τα εμβόλια αλλά, εάν επρόκειτο να ακολουθήσω τις βαθύτερες μου πεποιθήσεις γράφοντας αυτό το κείμενο, θα σας παρότρυνα να απορρίψετε όλα τα μπολιάσματα των παιδιών σας. Δεν θα το κάνω αυτό, γιατί οι γονείς στις μισές περίπου πολιτείες της Αμερικής έχουν χάσει το δικαίωμα της επιλογής. Οι γιατροί, όχι οι πολιτικοί, έχουν καταφέρει να περάσουν νόμους, που αναγκάζουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σαν προϋπόθεση για να γίνουν δεκτά στο σχολείο. Ακόμα όμως και σε αυτές τις πολιτείες θα μπορούσατε να πείσετε τον παιδίατρο σας να αφαιρέσει το εμβόλιο του κοκίτη από το τριπλούν (DPT) εμβόλιο. Αυτό το μπόλι, που φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη απειλή απ’ όλες, είναι το αντικείμενο τέτοιας μεγάλης αντιδικίας, ώστε πολλοί γιατροί διστάζουν να το χορηγήσουν φοβούμενοι αγωγή εναντίον τους για κακή ιατρική πράξη. Είναι φυσικό να φοβούνται, αφού σε μια πρόσφατη περίπτωση στο Σικάγο ένα παιδί, που έπαθε βλάβες από εμβόλιο κοκίτη, πήρε σαν αποζημίωση με απόφαση δικαστηρίου, 5.5 εκατομμύρια δολάρια. Εάν ο παιδίατρος σας τα σκέφτεται αυτά, εκμεταλλευτείτε τους φόβους του, γιατί η υγεία του παιδιού σας διακυβεύεται.

Παρ’ όλο που χορηγούσα και εγώ ο ίδιος τα εμβόλια στα πρώτα χρόνια της δουλειάς μου, έχω γίνει ένας σταθερός αντίπαλος του μαζικού εμβολιασμού, εξ’ αιτίας των μυριάδων κινδύνων που μπορούν να προκαλέσουν.

Τα βασικά σημεία των σκέψεων μου είναι τα εξής:

  1. Δεν υπάρχει πειστική επιστημονική απόδειξη ότι ο μαζικός εμβολιασμός μπορεί να πιστωθεί με την ελάττωση οποιασδήποτε ασθένειας της παιδικής ηλικίας. Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικές, πολύ συνηθισμένες άλλοτε, παιδικές ασθένειες έχουν ελαττωθεί ή έχουν εξαφανιστεί από τότε που εισήχθησαν οι εμβολιασμοί κανένας δεν ξέρει πραγματικά γιατί, αν και ο λόγος πρέπει να είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής. Εάν οι εμβολιασμοί ήταν υπεύθυνοι για την εξαφάνιση αυτών των ασθενειών στης Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει κάποιος να διερωτηθεί γιατί εξαφανιστήκαν συγχρόνως και στην Ευρώπη, όπου δεν έλαβε χώρα μαζικός εμβολιασμός.
  2. Είναι ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, ότι το εμβόλιο Salk είναι υπεύθυνο για τη διακοπή των επιδημιών πολιομυελίτιδας που μάστιζαν τα Αμερικανόπουλα στις δεκαετίες του σαράντα και του πενήντα. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί σταμάτησαν επίσης οι επιδημίες και στην Ευρώπη, όπου δεν έγινε ευρεία χρήση του εμβολίου της πολιομυελίτιδας; Αλλά- κάτι που έχει σχέση με την τρέχουσα πραγματικότητα- γιατί o ζωντανός ιός του εμβολίου Sabin, εξακολουθεί να χορηγείται στα παιδιά, παρ’ όλο που ο Δρ. Jonas Salk που ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο, υπέδειξε ότι είναι το εμβόλιο Sabin που προκαλεί τις περισσότερες από τις περιπτώσεις πολιομυελίτιδας που εμφανίζονται; Το να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με τη βία αυτό το εμβόλιο στα παιδιά, είναι παράλογη ιατρική συμπεριφορά που απλώς επιβεβαιώνει την άποψη μου, ότι οι γιατροί με συνέπεια επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Μαζί με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας γινόμαστε μάρτυρες της επανάληψης της απροθυμίας του ιατρικού κόσμου να εγκαταλείψει το εμβόλιο της ευλογιάς, το οποίο παραμένει σαν η μόνη αιτία θανάτων από ευλογιά για τρεις δεκαετίες μετά την εξαφάνιση της ασθένειας. Σκεφτείτε το! Για τριάντα χρόνια βρέφη-παιδιά πεθαίνουν από το εμβόλιο της ευλογιάς, παρ’ ότι δεν απειλούνται πλέον από αυτή την ασθένεια.
  3. Υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με κάθε εμβολιασμό και πολυάριθμες αντενδείξεις, που μπορεί να κάνουν τελικά επικίνδυνη πράξη το να δίνονται τα εμβόλια στα παιδιά σας. Παρ’ όλο που οι γιατροί τα χορηγούν σαν πράξη ρουτίνας, συνήθως χωρίς να προειδοποιούν τους γονείς για τους κινδύνους και χωρίς να προσδιορίζουν κατά πόσο το εμβόλιο αντενδείκνυται για το παιδί. Κανένα παιδί δεν πρέπει να εμβολιάζεται χωρίς να γίνεται αυτός ο προσδιορισμός, αλλά παρ’ όλα αυτά χιλιάδες παιδιά στέκονται στη γραμμή για να πάρουν το εμβόλιο στο βραχίονα, χωρίς να λαμβάνεται καμιά πληροφορία γι’ αυτά τα παιδιά.
  4. Ενώ οι μυριάδες βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι (επιπλοκές) των περισσοτέρων εμβολίων είναι γνωστοί (αλλά σπάνια αναλύονται), κανένας δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις της ένεσης ξένων πρωτεϊνών στο σώμα του παιδιού σας. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι κανένας δεν κάνει σοβαρή έρευνα, για να ανακαλύψει αυτές τις επιδράσεις.
  5. Υπάρχει μια αυξανόμενη υποψία ότι οι εμβολιασμοί εναντίον σχετικά αβλαβών παιδικών ασθενειών, μπορεί να ευθύνονται για τη δραματική αύξηση των αυτοανόσων ασθενειών, από τότε που εισήχθησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Αυτές είναι τρομακτικές ασθένειες όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η κατά πλάκα σκλήρυνση, ο ερυθηματώδης λύκος και το σύνδρομο Gullain- Barre. Μια αυτοάνοσος ασθένεια μπορεί να εξηγηθεί απλά σαν μια ασθένεια, όπου οι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού δεν μπορούν να κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στους ξένους εισβολείς και στους συνήθεις ιστούς του σώματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αυτοκαταστρέφεται.

Μήπως έχουμε ανταλλάξει τους μαγουλάδες και την ιλαρά, με καρκίνο και λευχαιμία;

Έχω δώσει έμφαση σ’ αυτές τις υποθέσεις, γιατί πιθανότατα ο παιδίατρός σας δεν θα σας συμβουλεύσει γι’ αυτές. Στο Συνέδριο της Αμερικανικής Παιδιατρικής το 1982, είχε προταθεί μια απόφαση που θα μπορούσε να διασφαλίσει το ότι οι γονείς θα πληροφορούντο για τους κινδύνους και τα ωφελήματα από τους εμβολιασμούς. Η πρόταση απόφασης παρότρυνε: «Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής θα κάνει προσιτές σε απλή περιληπτική γλώσσα, πληροφορίες τις οποίες ένας λογικός γονέας θα ήθελε να ξέρει, για τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους των εμβολιασμών ρουτίνας, για τους κινδύνους των ασθενειών που προλαμβάνονται από εμβόλια και για τον χειρισμό των κοινών αντιδράσεων μετά από εμβολιασμούς». Προφανώς το συνέδριο των γιατρών δεν πίστεψε ότι «οι λογικοί γονείς» εδικαιούντο τέτοιες πληροφορίες, διότι ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ!

Η πικρή αυτή αντιπαράθεση που διατρέχει αυτή τη στιγμή τον ιατρικό κόσμο δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή των μέσων επικοινωνίας. Αυξανόμενος αριθμός γονέων απορρίπτουν τον εμβολιασμό για τα παιδιά τους και αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες αυτής τους της απόφασης. Γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν πάθει μόνιμες βλάβες από τους εμβολιασμούς, δεν το δέχονται πλέον αυτό σαν δοκιμασία της μοίρας, αλλά κινούν αγωγές εναντίον των κατασκευαστών και των γιατρών που έδωσαν τα εμβόλια. Μερικοί κατασκευαστές έχουν πράγματι σταματήσει να φτιάχνουν εμβόλια, ενώ όσοι κατασκευαστές παραμένουν, μεγαλώνουν τις λίστες των αντενδείξεων στη χρήση των εμβολίων, χρόνο με το χρόνο. Στο μεταξύ όμως, εξ’ αιτίας του ότι οι εμβολιασμοί ρουτίνας που φέρνουν τους μικρούς ασθενείς κατ’ επανάληψη στο ιατρείο για την επανάληψη των δόσεων, είναι το «ψωμοτύρι» της ειδικότητάς τους, οι παιδίατροι εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα εμβόλια μέχρι θανάτου.

Η ερώτηση που θα πρέπει να ερωτούν οι γονείς είναι: Μέχρι τίνος το θάνατο;

Σαν γονείς μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα απορρίψετε τους εμβολιασμούς ή αν θα διακινδυνεύσετε την αποδοχή τους για τα παιδιά σας. Αφήστε με να σας προειδοποιήσω ούτως ώστε - προτού εμβολιαστούν τα παιδιά σας - να έχετε εξοπλιστεί με τις πληροφορίες σχετικά με τους δυνητικούς κινδύνους και τα πλεονεκτήματα και να απαιτείτε ώστε ο παιδίατρος σας να υπερασπίζετε τα εμβόλια που συνιστά.

Θα ασχοληθώ πληρέστερα με το καθένα από τα συχνότερα εφαρμοζόμενα εμβόλια, συζητώντας συγχρόνως για τις ασθένειες για τις οποίες εφαρμόζονται. Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε τα παιδιά σας να εμβολιαστούν, αλλά οι νόμοι της πολιτείας σας λένε ότι πρέπει να τα εμβολιάσετε, γράψετε μου και ίσως μπορέσω να σας δώσω κάποιες εισηγήσεις για το πώς μπορείτε να επανακτήσετε την ελευθερία εκλογής.

Δεν θα προσπαθήσω να καλύψω όλες τις σκοτεινές αρρώστιες που απειλούν τη ζωή σ’ αυτό το βιβλίο. Οπωσδήποτε , στις επόμενες σελίδες αυτού του κεφαλαίου θα περιγράψω τις πιο συχνές ασθένειες, που μια η περισσότερες από αυτές, μπορεί να επηρεάσουν το παιδί σας .

ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑ

ΙΛΑΡΑ